Seniora människor i samhället

Till att börja med – när räknas man som senior? Många skulle nog svara ”då man går i pension”, men samtidigt ser man inte sällan i jobbannonser att det söks ”senior konsult” och liknande. Så, när kan det vara? Nästa fråga: är senior ett försök att hitta ett bättre ord för ”äldre” eller ”gammal”?

Få länder i världen är så åldersfixerade som Sverige, sägs det. Hur kommer detta sig? Här ett exempel men det finns många: https och det debatteras en hel del i media och runt middagsborden. Personligen tycker jag att ordet senior kan likställas med erfaren och på så vis bli mer talande och beskrivande för människor som passerat, ska vi säga 55 år?

Hur som helst, det finns en mängd fiffiga saker som man kan tillämpa då man är senior. Det finns rabatter för pensionärer, det finns sajter på internet för 55 plussare: https och en hel del annat som ska göra livet enklare eller roligare.

Det är nu, då man är färdig med barn och plikter av det slaget som man har både ekonomi och tid att hitta på roliga saker. En senior, eller äldre person, har verkligen chansen att få ett bra liv och det är inte några få personer vi talar om!

Det är över 3,3 miljoner människor som fyllt 55 år i Sverige. Vill man tänka pensionär så har 2.124.417 personer i Sverige passerat 65-årsdagen. Källa är https.

Det allra viktigaste som senior lär vara att hålla sig frisk, så att man får möjlighet att göra allt det där roliga som man tänkt sig innan det är dags att gå vidare. Det är ju lättare sagt än gjort såklart men många gör vad de kan i form av träning, sund kosthållning och allt som hör till en god livsstil. Jag tror också att just att ha det lite roligt ibland förlänger livet. Det har vi väl alla hört: ”ett gott skratt förlänger livet”!

mts_blogging