Hitta ett jobb som senior

Det är många som tror att det är smått omöjligt att få en bra jobb som senior men det är faktiskt inte sant. Professionell framgång handlar inte alls om ålder. Trots det kan du ändå behöva kämpa lite för att få ett jobb om du är senior eftersom det finns en rad olika fördomar i samhället mot äldre människor som söker jobb. Även om åldersdiskriminering inte är lagligt finns det tyvärr en viss skepsis mot att anställa seniorer. Det gäller att försöka övertyga arbetsgivaren om dina fördelar och varför de ska anställa just dig för att få ett jobb som senior. Det kan vara en bra idé att gå via ett rekryteringsföretag om du vill hitta ett bra jobb. Ett rekryteringsföretag hjälper människor att hitta ett bra arbete, det hjälper även företag att hitta nya medarbetare. Många rekryteringsföretag kan hitta jobb till dig som är i början av en ny karriär. Om du har en talang kan du ha stor fördel av att gå via ett bra rekryteringsföretag.

Skriv ett tidlöst CV och personligt brev

När du är senior och ska söka jobb är nyckeln att visa arbetsgivaren det mervärde som du kan bidra med. Eftersom ålder inte spelar någon roll när du ansöker om ett jobb behöver du inte heller understryka det för en potentiell arbetsgivare. Du behöver inte heller nämna varenda jobb som du har haft i arbetslivet. Det är en bra idé att begränsa din arbetslivserfarenhet till de senaste 10-15 åren. Fokusera på det jobb du har haft som kan ha relevans för det arbete som du söker. Du kan nämna dina högskoleutbildningar eller yrkeskvalifikationer men du behöver inte skriva ut datumet när du gick den specifika utbildningen. Formulera ditt CV och personliga brev så tidlöst som du kan.

Försök att stå ut i mängden

Genom ditt arbetsliv har du fått massor med erfarenhet och kunskaper som yngre medarbetare inte har hunnit få än, vilket är en fördel som du ska lyfta fram. Betona dina styrkor och försök att övertyga arbetsgivaren med konkreta exempel på dina färdigheter. Du kan även minska arbetsgivarens oro i ditt personliga brev genom att exempelvis lyfta din tekniska kunnighet, din förmåga att lära dig nya saker och din flexibilitet. När du ska söka jobb kan du försöka att dra nytta av dina kontakter och berätta för dem att du letar ett jobb. Lägg ner tid och energi på ditt CV och personliga brev för att få arbetsgivarens uppmärksamhet och förhoppningsvis få komma på intervju.

mts_blogging