Äldre kan också ha lust

Lust och en sexuell spänning är något många vuxna har och den försvinner inte automatiskt med åren. Om du är äldre men ändå har en sexuell lust är det inget att skämmas över. Sex är en naturlig del av vårt vuxna och seniora liv trots att det känns något tabubelagt.

Dialogen går åt rätt håll

Förr var det inte acceptabelt att prata öppet om äldre och sex. Att trycka ner en naturlig känsla bara för ålderns skull var en självklarhet tidigare men inte numera. Tack och lov förekommer det alltfler artiklar om äldres sexbehov. Det räcker med att läsa Aftonbladets artikel för att se en mer öppen dialog om sexualitet för seniorer. Det är av stor vikt att vi lyfter fram ämnet för att alla ska må så bra som möjligt. Om du har en klar bild över din lust och dessutom går den tillmötes kan livsglädjen höjas avsevärt.

En annan bra artikel finner du på hemsidan Senioren där de har många artiklar för seniorer, som däribland handlar om sex och samlevnad. Det är inte bara Aftonbladet som tar upp sex och seniorer. Även Sydsvenskan tar upp denna viktiga sakfråga. Ju fler som öppet talar om lust hos äldre, ju fler känner att de kan vara sig själva.

Få rådgivning om det inte känns bra

Det kan skilja sig mycket mellan olika personer, oavsett vad du känner för sexuell lust är det normalt för just dig. Om det på något sätt känns onormalt eller om det finns funderingar kring din sexualitet finns det hjälp att få. Sök efter information på internet alternativt ta kontakt med PrevenTell som 1177 också skriver om. Att vara anonym är inget hinder så nyttja den gratistjänsten om du behöver det.

Möt din lust oavsett förutsättningar

Det är långt ifrån alla som har en partner med samma sexlust. Eller ens har en partner. Men det bästa är att vi inte behöver det för att bli sexuellt tillfredsställda.

Hos en onlinebutik kan du enkelt och anonymt köpa hem sexleksaker direkt till dörren. Gå in på en seriös hemsida som vuxen.se och utforska det stora sortimentet de erbjuder. Där finns allt från oljor och andra intima produkter för att öka lust, få fuktiga slemhinnor och mycket mer inom sex. Vad du än kan tänkas vilja testa finns det bra information om samtliga produkter. De skickar sakerna i ett diskret paket så var inte orolig över paketuthämtningen.

Med hjälp av en sexleksak eller liknande kan alla få känna njutning, oavsett ålder och förutsättning.

Ta hand om dig, hela dig

Att vara lustfylld och sexuell som äldre är inget tabu, det visar bara att du är en människa. Precis samma gäller för dig utan sexlust. Det viktigaste är att vara ärlig mot sig själv och att sedan försöka möta sina unika behov. Hjälp och rådgivning finns att få på många olika hemsidor. Sök efter svar på din fundering istället för att trycka ner den. Då kommer livet att kännas mer glädjefyllt och du själv kommer att vara mycket mer tillfreds.

mts_blogging