Äldre människor/seniora i samhället

Vi blir alla äldre med åren som går. Det som är viktigt att komma ihåg är att vartefter vi åldras, anpassar vi oss också efter den förmåga vi har. Åldrande behöver inte betyda att vi slutar leva, snarare tvärtom. Det finns många saker man kan göra när man blir äldre som man kanske gjort även som ung. Allt beror på vilka fysiska och mentala förutsättningar man har. Man kanske gör den där resan som man alltid drömt om och nu äntligen har tid med? Med Seniordeal får man många seniorrabatter på fina resor som man vill passa på att göra och njuta av! Har man möjlighet att passa på att se världen, är det både bra för kropp och själ att unna sig lite miljöombyte. Man kan också få mycket bra deals på matkassar om man hellre vill stanna hemma och inte orkar gå ut och handla. Man kan bekvämt leta fram precis det man vill koka ihop eller få hem färdigt till dörren. Andra smarta rabatter för seniorer är allt från mode och nöje till rabatter för ditt husdjur eller hälsoprodukter och teknik. Allt samlat på ett ställe för de bästa seniorrabatterna!

Bromsa ditt åldrande och ha roligt!

Svensk hjärnforskning har visat att det går att bromsa åldrandet och ha riktigt roligt beroende på några enkla knep. Man har kommit fram till att man själv kan vidta vissa åtgärder för att få ett liv i kvalitet som senior. Du kan alltid bromsa ditt åldrande och det finns mycket intressanta tips och råd om hur man bromsar åldrandet. Skratta och ha roligt med vänner, med din partner eller familjen, ägna dig åt en hobby om du har en sådan eller bara njut av det du trivs med att göra. Oftast handlar det om att acceptera att man blir äldre och ge utrymme för det man fortfarande kan.

Träning är aldrig försent

När man tänker på träning behöver det inte vara att man som senior tränar lika hårt som man kanske gjorde som yngre. När vi åldras så vet vi att kroppen inte orkar på samma sätt som förut. Känn ingen stress över detta utan var medveten om att det faktiskt går att förbättra vissa funktioner. Balansen kan för vissa bli sämre när vi åldras men det kan gå att träna upp igen och det är inte försent att förbättra. Balansen tränas upp genom olika smarta och enkla knep med olika

tips och som balansen mår bra av!

Balansen är viktig i vår vardag då vi ska kunna klara av att göra de där dagliga sysslorna som vi behöver. Med vilja, positiv tanke och övningar är allt möjligt även när vi är seniorer!

mts_blogging