Aktivera dig som senior under pandemin

Många har en konstig föreställning att livet som pensionär och senior ska vara lugnt och lite trist. Det är en tråkig fördom. Visst ska man njuta av lugnet som pensionär, men man ska för den sakens skull inte låta bli att leva livet fullt ut.

Coronakrisen har påverkat oss alla, men kanske allra mest de äldre som tvingats isolera sig. Det var lätt att se konsekvenserna på folkhälsan då många äldre blev deprimerade och ångestfyllda. Vad många tyvärr glömt är att det går att umgås med sina vänner och nära, bara umgänget sker utomhus. Hos Hej Senior kan du som pensionär inspireras till roliga och säkra saker att göra. De erbjuder också fina rabatter på aktiviteter för äldre. Läs även vidare här för att få tips på hur du ska aktivera dig som senior trots pandemin.

Gå med i en förening

Ett bra tips är att gå med i en förening där du träffar andra. PRO är ett bra exempel på en sådan. De anordnar massor av aktiviteter för att mota ensamheten. Under corona har man bland annat anordnat friluftsdagar för att kunna umgås säkert utomhus. Andra exempel på utomhusaktiviteter är till exempel att gå en promenad med en vän, spela boule, förkovra sig i naturfoto eller plocka bär och svamp. Vad du väljer beror naturligtvis på vad du tycker om att göra.

Vänta med sällskapsdansen, men dansa ändå

Dans är ju ett roligt sätt att umgås. Under pandemin är det dock bra att vänta med seniordansen tills det är riskfritt att vara nära. Saknar du att dansa går det jättebra att dansa hemma, ensam eller tillsammans med din partner. Sätt på trevlig musik och släpp loss. Vissa föreningar erbjuder också solodans, som till exempel zumba, utomhus. Det kan vara ett roligt alternativ när du tröttnar på att slita på mattorna hemma.

mts_blogging